

Підбір за параметрами (3)
Хамон у Передмісті Києва
Напевно кожен сьогодні знає, що таке хамон. Цей м'ясний делікатес родом з Іспанії підкорив серця європейців, завоювавши їх безкомпромісну любов. Хамон - це задня нога свині, приготована і подана особливим чином. Сьогодні цей продукт вважається національним надбанням Іспанії. З хамона тут готують не тільки оригінальні закуски, а й основні, другі страви. Ароматне, солоне м'ясо відмінно поєднується з сухими винами, динею і м'якими сирами. Сьогодні кращі сорти хамона подають в якості головної прикраси святкового столу.
Купити з доставкою хамон з Іспанії, приготований за класичною рецептурою, Ви можете на сайті АкваМаркет. В наявності різні сорти м'яса, які сподобаються кожному споживачеві. Вишукані м'ясні делікатеси з доставкою з Києва по всій Україні. Тільки справжній хамон, привезений з Іспанії, великий вибір і краща ціна. Наші менеджери охоче допоможуть підібрати делікатеси до Вашого столу. Оперативна доставка не примушує наших клієнтів чекати!
Походження хамона і особливості його виробництва
Появою цього делікатесу ми зобов'язані досить неприємній події - дефіциту солі в Іспанії. Відсутність солі змусила багатьох змінити спосіб заготівлі м'яса на користь в'ялення. Жителі піренейського острова солили і коптили свиняче м'ясо, а потім в'ялили його природним чином. Це не тільки поліпшило смакові якості продукту, але і продовжило термін його зберігання.
Безумовно, в перший час хамон був стравою для багатих верств населення. Однак після падіння Римської імперії хамон з'явився і на столах простих жителів. З XVIII століття м'ясо стали брати з собою мореплавці, що і сприяло поширенню делікатесу по світу.
Як робиться хамон сьогодні? Рецептура не сильно відрізняється від оригінальної, проте завдяки розвитку технологій тепер виробництво здійснюється в повністю безпечних, асептичних умовах. Спочатку свинячий окіст ретельно просолюють, витягуючи з м'яса зайву рідину. Пропорції і терміни витримки підбирають індивідуально з урахуванням ваги та розміру свинячої ноги. Після засолювання м'ясо відправляють на сушку, яка триває протягом 6-36 місяців.
Хамон і його користь
Всупереч поширеній думці, цей делікатес вважається вельми корисним для організму людини. Калорійність хамона становить 240 кКал, але в ньому міститься мінімум холестерину. Більш того, делікатес є джерелом тваринного протеїну, незамінних жирів, вітамінів групи В, а також фосфору, калію, заліза, кальцію. Висока концентрація речовини тирозину, яка виділяється з білка в процесі в'ялення, робить продукт корисним для щитовидної залози. Так, регулярно вживаючи в їжу м'ясо хамон, можна поліпшити роботу щитовидної залози і надниркових залоз. А це сприяє більш швидкому виведенню жирів з організму, що в свою чергу призводить до природної втрати зайвої ваги. Корисні властивості хамона:
- Профілактичний засіб проти атеросклерозу.
- Покращує стан шкіри.
- Нормалізує рівень холестерину в крові.
- Покращує циркуляцію крові.
- Нормалізує обмінні процеси.
- Підтримує здоров'я серцево-судинної системи.
- Підвищує стійкість до інфекційних захворювань.
- Має антиоксидантну, протизапальну дію.
В Іспанії хамон вважається дієтичним продуктом, який рекомендують вживати всім без винятку. Однак не варто перевищувати рекомендовані норми, адже, незважаючи на позитивні відгуки і думки експертів, хамон досить жирний.
Який хамон купити
У продажу є два різновиди м'ясного делікатесу, які відрізняються породою свиней і раціоном їх харчування. Хамон іберіко можна відрізнити по чорному копитцю. Раціон свиней, з яких його готують, складається з фуражу і жолудів. А ось хамон серрано, у якого копитце біле, розрізняють за ступенем витримки (Curado - 7 місяців, Reserva - 9 місяців, Bodega - 12 місяців). Кожен з цих видів має свій смак, консистенцію і аромат. Хамон Серрано, незважаючи на витримку, все одно вважається більш простим продуктом за рахунок нейтрального раціону свиней. А ось Іберіко - це делікатес, який сподобається гурманам. Завдяки особливому раціону м'ясо набуває особливого смаку й аромату, який зберігається і посилюється навіть після в'ялення.
Як їдять хамон
Традиційно цей делікатес вживають в свіжому вигляді, подаючи на стіл у вигляді нарізки. Не варто забувати про якість самої нарізки, яка впливає на органолептичні властивості продукту. Нога хамон повинна бути нарізана тонкими шматочками.
З чим подавати хамон, щоб повною мірою насолодитися його смаком? Є цілий список продуктів, які підкреслять смак і аромат делікатесу. Подавайте хамон з грушею, авокадо, оливками, перепелиними яйцями, грибами, спаржею, листям салату. Делікатес відмінно поєднується з огірком, мигдалем, інжиром, динею, сухими червоними винами.
Нерідко м'ясо хамон використовують для приготування вишуканих страв. М'ясні делікатеси прекрасно доповнять святкову трапезу, надавши їй особливий шик. Наприклад, на банкетах часто подають таку закуску: шматочки очищеної дині, обмотані тонкими скибочками хамона, і нанизані на шпажку. Замість дині можна використовувати м'який витриманий сир, який розкриє свій аромат в поєднанні з м'ясом. Хамон додають в салати, супи, запіканки, а ще з нього готують дивовижні сендвічі. Проявіть фантазію, можливо, Ви створите новий рецепт страви з хамоном. А замовити якісні м'ясні делікатеси Ви завжди можете на сайті АкваМаркет. Кращі ціни на іспанський хамон, купити який можна з доставкою по всій країні.